Ökenräven gör comeback!

Ökenräven gör comeback!

Dakaråkaren Calle Hagenblad kör Battle of Vikings i år igen. Att ökenräven skulle krampa och drabbas av vätskebrist i förra årets race var det väl ingen som trodde – men det var precis vad som hände.

-Det var min första extremendurotävling. Jag hade aldrig kört över ett traktordäck i hela mitt liv. Men inte nog med det – jag hade inte fattat att sträckorna mellan hindren var så sjukt krävande. Så jag krampade av vätskebrist och fick nöja mig med en 39:e plats.

-Men jag gillade tävlingen skarpt. Det var svårt, omväxlande, stadiga hinder och kul med all publik ute i skogen. Ni jobbar hårt med tävlingen, det märks,

 

Då är frågan vilken tävling som är tuffast: Dakar eller Battle of Vikings?

-Ha, ha… det var en spännande fråga. Att korsa en hel kontinent är mentalt krävande och bygger på uthållighet. Men Battle är väldigt intensivt och tekniskt svårt.

-Jag kommer definitivt att ta det lugnare i år och dricka mer. Så två varv är målet.

För Calle är det ändå offroad som ligger närmast om hjärtat. Men som spädbarnspappa blir det en lugn vår.

-Hoppas kunna köra Red Bull Romaniacs och träna lite extremenduro. Jag ser grymt fram emot Battle of Vikings, det blir sommarens höjdpunkt.

Och hur gick det i Dakar-rallyt då? Hojen gick sönder i slutet av tävlingen så Dakar är fortfarande ett oavslutat projekt som med all säkerhet kommer att återupptas.

Vi önskar ökenräven lycka till i Storstenshöjden!

Hagenblad

Bild: Sandra Biegun