Battle of Vikings

Battle of Vikings kördes första året 2010 med 27 förare!
Därefter har tävlingen vuxit och haft flera av världens bästa förare och lockar årligen runt 3000 besökare.

Banan är väldigt publikvänlig med många byggda hinder och naturliga svårigheter. Backar och hinder gjorde att av 140 förare 2017 kom endast 34 förare ett varv eller mer. Då har ändå förarna fyra timmar på sig. Tävlingen är den tuffaste av sitt slag i norra Europa!

Battle of Vikings körs i år i Lekhyttan mellan Örebro och Karlskoga 13-14/7

Extremenduro historia

Extremenduro har sina rötter i Europa där tävlingar som Gilles Lalay Classic och Erzberg Rodeo fick fäste hos både förare och publik. Det spreds snabbt till andra länder där flera olika tävlingsformat utvecklades men en gemensam nämnare är att det är mycket fysiskt utmanande och tekniskt väldigt svårt. Två varianter uppkom ganska snabbt, Extreme Enduro och Hard Enduro. Extreme är kortare och mycket tekniskt körning på en period runt 2-3 timmar Som Erzberg Rodeo och Hard pågår under flera dagar med mycket långa sträckor och många timmar i sadeln som Red Bull Romaniacs. Gemensamt för de flesta tävlingarna är att startordningen avgörs av en kortare Prolog.

Lär dig mer om Battle of Vikings >>

Battle of Vikings är en del av Nordic Xtreme Cup

Nordisk Xtrem Cup i enduro är en serie på tre tävlingar. Serien kördes första året 2016 och består av Norseman(Norge) samt Battle of Vikings och The Bahusian.
Resultaten hittar du här >>

Kilsbergens MK hälsar dig välkommen som förare och gäst på Battle of Vikings!