Tredje gången gillt för Eddie Karlsson!

Trialmästaren Eddie Karlsson har gjort två lovansvärda försök i Battle of Vikings men båda gångerna har han brutit med maskinfel. I år sätter han sig på en Sherco 300 2-takt och gör ett nytt försök att nå pallplats. Men Eddie är kluven om det är trial eller extremenduro som kommer gälla i framtiden:
-Jag kan inte bestämma mig. Varje gång jag sätter mig på en hoj oavsett om det är en trial eller endurohoj är det lika kul.
-Det är första året jag jobbar heltid och ändå ska åka alla tävlingar. Men jag ska bestämma mig i år vad jag ska satsa på. Därför väntar ett digert tävlingsschema både inom extremenduro och trial SM.

Eddie Karlsson drar upp för Jotunheims vägg i Battle of Vikings 2017. I år byter han sin freeride-hoj mot en Sherco 300. Bild: Thomas Blüme, Endurosport.

Eddie gjorde ett försök i Erzberg men fick bryta med maskinproblem redan vid checkpoint 6.
-Vi var några förare som körde ihop och det gick inte bättre än att bromspedalen knäckte kopplingskåpan så all olja rann ut. Då var det färdigåkt.
Bättre gick det på Bahusian i helgen där han tog hem segern före Kilsbergen MK-föraren Magnus Thor.
-Magnus jagade mig de två första varven, sedan fick jag en lucka och kunde vinna tävlingen. Det blev en fin revansch efter Erzberg.

Men kommer du på pallplats i Battle i år?
-Jag vet inte hur jag står mig när konkurrensen ökar, jag vill inte låta självsäker – det kan man få äta upp.

Eddie har gjort en personlig och rolig film om sig själv som han kallar ”My Life”. Rekommenderas varmt för alla som gillar galna upptåg – för det gör verkligen Eddie.

Länk till filmen: https://www.youtube.com/watch?v=iEPp8V-1iao