Mario Roman är klar för Battle of Vikings 2018!

Förra årets vinnare – Mario Roman – kommer tillbaka för att försvara sin titel.
Vi som såg Mario i Hällabrottet förra året insåg att detta är en förare som storeliten får se upp med. Sedan dess har han vunnit extremtävlingar som Alestrem och Hells Gate.
I år möter han en laddad Eddie Karlsson och förstås hans kompis Joakim Ljunggren. Men också endurostjärnan Albin Elowson som många är nyfikna på att se vad han kan åstadkomma i Battle of Vikings.

Mario Roman rullar in som segrare i 2017 års Battle of Vikings. Bild: Lisbeth Bech/Cross Mor


Att Mario gillade banan i Hällabrottet gick det inte att ta miste på i segerintervjun från förra året:
”Jag är väldigt nöjd med banan, jag hade inte en tråkig stund på den här varierande banan, kommenterar Mario Roman sin seger.” Ändå gick det inte spikrakt uppför Jotunheims vägg och andra extrema backar, även den bäste fick prova flera gånger och fick ta hjälp att komma upp.

 

Marios film från Battle of Vikings 2017

Här kan du hänga med Mario på tre varv på förra årets Battle of Vikings och se en rafflade fajt med Eddie Karlsson. 31 minuter in gör Mario ett misstag och Eddie som ligger i hasorna kör om. Mario kommer i kapp och är på väg att köra om men gör ett misstag till och Eddie är iväg som en pil igen…
Mario jagar och får kontakt. Till slut går Mario om, “Opaaa, sorry” säger Mario 39 minuter in i filmen när han får närkontakt med en stillastående Eddie och då lägger Mario in texten “Hard enduro vs Trial” i filmen.
57 minuter in i filmen kör han ikapp Joakim Ljunggren: “This is Joakim, a very good friend of mine”. Och tillsammans kör Mario och Ljunggren in i mål och just före tidtagningslinjen släpper Jocke förbi Mario (som var given segrare), sträcker ut handen och gör high five.