Magnus Thors hemliga vapen i kampen mot Ljunggren

Joakim Ljunggren nämner Magnus Thor 22 år som en av sina tuffaste motståndare på Battle of Vikings. Magnus siktar högt och visar oss sitt hemliga vapen i kampen mot Ljunggren.

-Jag har ersatt tvåtaktsoljan med en skvätt RedBull och det är verkligen något jag kan rekommendera till Ljunggren, menar Magnus. Men eftersom han kör fyrtakt så får han nog köra på minst 10% blandning.

Oavsett sitt hemliga vapen så siktar naturligtvis Magnus Thor på pallplats.
-Det känns som extremenduro är min grej och det kommer bli mitt satsningsområde. Super Enduro SM i Norrköping den 11 juli är fortfarande ett frågetecken för Thor men med en tredjeplats från 2014 efter Ljunggren och Linusson så hoppas vi få se honom där.
-Nja, vi får se. Men Getzen Rodeo i oktober är i alla fall bokad. Det är en naturextrem jag känner mig mest bekväm med.

IMG_8034

Thor och Battle

Magnus har lyckats bra på Battle of Vikings genom åren. 2010 vann han juniorklassen före Johan Edlund. Sedan blev det uppehåll några år för skador men 2014 fick han en fin femte plats med förare som Jonny Walker, Graham Jarvis och Ljunggren före sig. Förra året rullade han in på en hedervärd sjätte plats.

-Det går rykten om att banan kommer bli ännu tuffare i år och att ett det kommer flera bra fabriksförare, så det kommer bli hårt. Efter att ha mött Mathias Martinsen i Norska extremendutotävlingen Norseman så är Magnus övertygad att också Martinsen blir ett hot både mot honom själv och toppförarna:

-Vi vet inget om fabriksförarna än, men som det ser ut på anmälningslistan och med de erfarenheter jag har från Norseman så får vi få se upp med norrmännen.
Norska tävlingen Niorseman och Battle of Vikings har en egen cup där de bästa resultaten från båda tävlingarna vinner ett pris som delas ut på Battle of Vikings Afterace i Ånnaboda den 30 juli.

Vilket är den tuffaste delen av tävlingen?
-Hela den första delen av banan med kulmen vid Haha.-stockarna.

Vad är bäst med Battle of Vikings?
-Publiken och banan.

Vad vill du inte ska hända på tävlingen?
-Att det börjar regna.

 

Magnus Thor