Magnus Thor om Getzen Rodeo: ”Riktigt tufft!”

Vår systertävling i Tyskland, Getzen Rodeo kördes förra helgen. En exklusiv tävling med endast 50 förare. Först körs ett två timmars Getzen Race och efter någon timmas paus kör de tolv bästa ett Getzen Champ på en timma.
Även denna tävling tog Graham Jarvis hem tätt följd av Gomez, Roman och Walker.

Två svenska Battle-förare var  med: Magnus Thor (Kumla Enduro Team) och Robin Gunnarsson (Kilsbergens MK). Ingen av dem tog sig till finalen,  de rullade in på 20:e och 24:e plats.

gedzen_thor

-Det var riktigt tufft, säger Magnus Thor som syns på bilden ovan. Naturextrem med många hala berghällar, rötter och backar. Av de tolv förare som kom till final var alla utom en fabriksförare så konkurrensen var stenhård. Men det var fantastiskt kul att åka Getzen, säger Magnus.
-Jag och Robin kände oss lite utvalda, det är många som inte kvalar in bland de 50 på tävlingen och det kan vi kanske tacka Battle of Vikings lite för.
-Tävlingen går varannat år och drog i år över 10.000 i publiken så det är absolut en av de största extremtävlingarna i Europa.

Tino Bauer från Getzen Rodeo var på plats under Battle of Vikings i somras och spelade in en film som en hyllning till Battle of Vikings och sporten. Det är stort tycker vi.
Filmen nedan: