Joakim Ljunggren startklar!

Här ser vi Joakim Ljunggren nyss hemkommen från Erzberg. Hojen är inte ens tvättad än.
-Det var det sjukaste race jag kört, jag har aldrig kört något tuffare.
Joakim blev förste svensk som tog sig i mål, bara 23 av 1.500 startande kom runt. Flaggan som alla förare får som klarar loppet hänger på styret. 

I augusti gör han sin sjätte Battle of Vikings. För många i publiken är Jocke favoriten och oavsett konkurrens så har han alltid varit på prispallen – utom en gång.

Så här ser Joakims Battle-CV ut:

  • Joakim Ljunggren körde sitt första Battle-race 2013 då han vann före Lars Enöckl och Marcus Igelström.
  • 2014 ökade konkurrensen markant med förare som Jonny Walker, Graham Jarvis och Paul Bolton. Joakim rodde hem andra platsen mellan Walker och Jarvis.
  • 2015 var det lite lägre konkurrens bland fabriksförarna och blev det vinst igen med Blake Gutzeit på andra plats.
  • 2016 kom Graham Jarvis och Lars Enöckl tillbaka och nya elitförare som Wade Young och Xavier Leon fanns i startledet. Joakim ledde de två första varven, men efter en rejäl omkullåkning förlorade han rytmen och fick nöja sig med en fjärde plats det året.

Förra året var det osäkert om Joakim skulle komma till start efter kraschen på Stångebroslaget knappt en månad före. Men det gjorde han trots att han knappt suttit på hojen.
– Första varvet gick väldigt tungt och jag funderade på om jag var för tidigt ute efter kraschen. Men sedan kom flytet och det rullade på ganska bra.
Det blev en andra plats efter Sherco-föraren Mario Roman.

Ännu så länge ser startledet ”Jocke-vänligt” ut i år med konkurrens från framförallt Eddie Karlsson och Magnus Thor.
Spännande är också att Albin Elowson startar i år, vad han kan göra åt de garvade extremförarna får vi se men förhoppningsvis blir det en en spännande match i backarna i Hällabrottet.
Kanske spänningen i startledet ökar än mer efter semestern.