Amanda kommer tillbaka!

Förra året åkte den första tjejen i Battle of Vikings sjuåriga historia och hon blev snabbt en favorit på banan påhejad de 3000 personerna i publiken.

Vad får dig att anmäla dig igen?

–Jag hade egentligen ingen aning vad jag gav mig in på förra året. Jag hade ju hört hur jävlig banan är men jag gillar när det är bökigt mer än snabbenduro så jag bestämde mig för att pröva. Målet vara att komma runt och det gjorde jag.

 

-Men det var nog värre än jag trodde. Jag höll humöret uppe ganska bra i 4,5 timma men i backen före Svarta pisten slog stenar och rötter ut humöret. Men jag kände mig ändå nöjd med att komma i mål inom respittiden.

 

Hur tänker du förbereda dig för Battle of Vikings i år?

-Först och främst börjar SM-säsongen nu och jag har redan varit iväg på flera träningsläger. Sedan ska jag leta upp träningstillfällen med extremhinder, tänkte jag.

Amanda kom tvåa i SM förra året och målet är självklart att komma upp högst på pallen.

 

Fler tjejer i enduron nu

-Det blir tuffare för varje säsong att komma på prispallen. De tjejerna man träffade på småtävlingarna kör SM nu så konkurrensen hårdnar. Men det är för få som vågar sig på extremenduron och det tycker jag är synd. Det skulle i alla fall vara kul men någon tjej till som ville testa Battle of Vikings.  Jag tycker det är ett dåligt argument att vissa killar inte kör för att det tycker att det är för tufft.

 

Vilket är ditt mål med tävlingen i år?

-Nu vet jag hur tävlingen funkar. Så målet är att dubbla till två varv.

 

Vi önskar Amanda lycka till och ser fram emot att fler tjejer anmäler sig. Kom ihåg Amandas ord: ”Det är inget argument att vissa killar inte kör för att det tycker att det är för tufft.”

Elvin.fotografjeanettedahlstrom10

Foto:Jeanette Dahlström