Albin Elowson debuterar i Battle of Vikings!

Vi fick en trevlig överraskning när Albin Elowson dök upp i anmälningslistan till Battle of Vikings. Albin 23 år från Skövde är en av våra stora enduronamn som tävlar internationellt och just nu ligger bra till i SM.

Albin Elowson välkänd för enduropubliken kommer och kryddar årets tävling. Bild: Cross Mor

Det är första gången Albin ger sig på Battle of Vikings och bakom vinnarskallen anas en viss ödmjukhet:
– Jag vet faktiskt inte riktigt vad jag har att förvänta mig, jag åker dit med öppet sinne. Visst  har jag kört tuffa VM-banor men det här är något helt annat. Jag har kollat lite filmer från Battle of Vikings och räknar med att det blir tufft. Det är ju fyra timmar i backarna.
-Men jag känner mig stark både i huvud och kropp och det blir också ett kul avbrott i de serier jag kör.

-Albin kommer och kryddar årets tävling, menar John Rydbjer som är banchef. Han är välkänd för enduropubliken och det blir spännande att se hur han står sig mot de erfarna extremförarna.

Vi brukar se Albin på 350 fyrtaktsmaskiner men till Battle åker han Husqvarna 300 2-takt och det är helt nytt för honom.