Stentuff junior från Norge utmanar!

Den 16 årige Norska juniormästaren Mathias Martinsen kör Battle of Vikings i år. Han har dragit ifrån seniorerna i Norska endurocupen och vann en extremendurotävling redan vid 14 års ålder.

I mars avslutade han VM i Superenduro på en femte plats bland juniorerna. Nu fortsätter han med hela Europacupen i extremenduro där Battle of Vikings är den sista deltävlingen. I Englands deltävling i januari kammade han hem en sjunde plats i proklassen.
-Jag tror Battle of Vikings kommer bli stenhårt. Men jag tänker köra ikapp Helmersen i alla fall, det är mitt viktigaste mål säger Mathias med ett skratt.
Marius Helmersen från Trondheim har lovat att ta en toppfem-placering i Battle of Vikings i år. Så lita på att det blir en tuff kamp om en Norsk topplacering i år!

Battle of Vikings tävlingschef Jenny Öberg gläds åt att allt fler juniorer som kör Battle of Vikings:
-Vi har redan 10 juniorer anmälda och det kommer bli superfajt på banan. Karlskogas Adam Broström och Kilsbergens Johan Qwarforth kommer nog bli taggade när de blir jagade av Mathias Martinsen. Juniorerna är publikfavoriter och brukar inte tveka en millisekund i de extrempartierna medan seniorerna kan vara lite mer försiktiga.

 

savastano photo 27022016 217

Foto: Angelo Savastano