Erfaren Battleförare håller sviten!

Fredrik Nyborg från Karlskoga är en av fyra förare som kört varenda Battle of Vikings. Förra året firade han sviten på sitt sätt genom bästa Battle-frisyren vi sett!
Nu ska han köra sitt nionde race. Men den första tävlingen 2010 blev en chock för honom.

Fredrik imponerade med sin BOV frisyr förra året. Vad hittar han på i år, tro?

-Jag var ung och dum och hade nyss börjat åka enduro och hade väl inte mer än 30 timmar i sadeln. Det var ett helt sjukt race för en sådan amatör jag var då.
Men sedan gick det bättre. Även om det aldrig varit tal om några topp-tio-placeringar så har Fredrik Nyborg alltid funnits där i resultatlistan, ofta på övre halvan.

Men det har kostat på att hålla Battle-sviten:
– 2014 var jag i Danmark på fotbollscup och det gick så jäkla bra för pojkarna så jag insåg att jag inte skulle hinna hem till Battle. Men laget fick stryk helt oväntat på torsdagen och åkte ur turneringen. Det är väl inte så passande att säga att jag blev glad, men jag packade iallafall in frun och ungdomarna i bilen och körde de 100 milen hem, lastade hojen och kom till banan 10 minuter innan anmälan stängde. 
Då hade inte Fredrik sovit på ett dygn men gjorde ändå två varv i Storstenshöjden. Vann det året gjorde Jonny Walker.

Nu får vi se hur Fredrik utmärker sig på tävlingen i år. Blir det ny frisyr eller tatuering kanske?