Battle of Vikings kommer köras i Karlskoga i år. Tävlingen startar på fredagen men Battle of City. Det blir en häftig stadsbana mitt inne i Karlskoga. Banan blir ca 500 meter lång med flera olika hinder. Träning på morgonen och sedan kval. Beroende på hur många som anmält sig kan det bli aktuellt med utslagning av förare. Alla måste göra en träning och kvalet och de som kommer vidare till tävlingsheaten kommer få köra minst två heat.
Vi delar upp dom som kör tävlingsheaten i två grupper. Den långsammare gruppen kommer få lite ramper osv vid de svåraste hindren men kommer inte kunna placera sig bättre än någon ur den snabbare gruppen.
Final kommer köras runt 17-18-tiden.
Battle of City är endast för klassen Viking.

Lördagens tävling körs på Kilsta endurobana. Här blir banan ca 10 km lång med många naturliga svårigheter såsom backar, stenområden och olika konstellationer av trädhinder.
Nytt för Battle of Vikings är att vi infört en lättare klass som heter Vekling. Det är för att fler förare ska våga prova på extremenduro men på en lättare bana och lite kortare körtid.
Vågar ni inte delta hoppas vi att ni kommer ut och tittar. Det händer mycket roligt i Karlskoga dessa dagar då Karlskoga Motorsportvecka genomförs. FMX-show, bilutställning, raggarbilscruising, stridsvagnskörning och mycket mer!