Eddie Karlsson historisk på Battle of Vikings

För första gången någonsin vinner en förare tävlingen för fjärde gången i rad och dessutom på en elmotorcykel! Eddie Karlsson tog sin fjärde raka seger och denna gång på Stark Varg!
Det var ingen given seger då Magnus Thor hade ledningen när Eddie körde sönder en motorkåpa och tappade närmade 20 minuter. Men efter en stark löpning av Eddie där han hämtade nya grejer till hojen satte han fart i ett grymt tempo. Avståndet till Magnus krympte både genom Eddies grymma fart men även på grund av en inte helt kry Magnus. Eddie tog hand om ledningen och Magnus tappade även andraplatsen till den stabilt körande Toni Toukola. Robin Gunnarsson som är den enda föraren som kört samtliga 14 Battle of Vikings tog hand om en mycket hedersam fjärdeplats!
I Valkyria var de fyra i klassen rätt samlade fram till första Checkpointen men efter den tog Milja Käpynen hand om kommandot och fick till slut en segermarginal på 22 minuter till Cathrine Holmli som tyvärr fick åka till sjukhuset med kraftig vätskebrist efter målgång. Maria Thomsen var enda svenskan i klassen och tog hand om tredjeplatsen medans Anita Pedersen fick ge upp innan Checkpoint 1.

I Vekling kom 65 förare till start och snabbast av dom var norrmannen Kristoffer Tonnessen som var den enda som hann köra fyra varv, Carl Pettersson blev tvåa och Sollefteåföraren Per Jonsson knep sista pallplatsen.

Totalt kom 130 förare till start och de fick en tuff och varierande utmaning. Hinderparken var nog en av de bättre genom åren och underhöll en stor publik på lördagen!


Mycket lyckat race Karlskoga

Battle of City i Karlskoga på måndagskvällen 10 juni blev kanonbra. Regn på förmiddagen men när det var dags för första heatet kom både solen och värmen. Banan torkade upp bra och besökare strömmade till.
Eddie Karlsson såg direkt snabb ut och även Joakim Ljunggren, Magnus Thor och Anders Becker Johansen hade bra tempo. Juniorerna Robin Gunnarsson, Alfons Lindström och Martin Tellestedt imponerade också med snabba varv!

I A-finalen dominerade Eddie Karlsson med Ljunggren på tryggt avstånd. Thor var på vippen att ta Ljunggren i sista kurvan men slutade trea.
Överlag var det många spännande heat och enormt kul att så många besökte eventet.
Nedan ser ni resultatet för samtliga förare.