Förarinfo 2019

Anmälan sker via TA Svemo.

English version

Startlista 2019

På dagen för 10 år sen började en epok för tuffa endurovikingar! Då var det inte många som vågade eller kände till tävlingen men nu kommer utmanare från hela landet och även internationella krigare. Battle of Vikings har avgjorts på tre olika krigsplatser och nu är det dags för en fjärde, mer skog i kuperad terräng som garanterat kommer bli värdigt ett 10-årsjubileum!

Fredagen 12 juli 2019 börjar vikingarna samlas inför drabbningen på lördag och söndag, 13-14/7. Utrustning och farkoster ses över en sista gång och kontrolleras av erfarna och rutinerade vikingar.

Prologen lördag 13 juli

Lördag förmiddag kl 10 börjar slaget där vikingarnas kunskaper och konditions mäts. Det kan bli i grupper med 20 krigare per omgång eller så blir det i gemensam framstötning. Planering pågår… Tiderna från prologen avgör i vilken ordning ni går ut i strid på söndagen, men kommer ändras en del efter Duellen.

De vikingar som stupar och inte tar sig hela vägen kallas för Einhärjar. I tidigare strider (2015 & 2016) har det funnit två Sköldmörer (damer) och förhoppningsvis blir det några under 2019.

Battle of Vikings är en tuff utmaning och det finns några väldigt viktiga regler att komma ihåg!

* Endast Vikingar får hjälpa varandra!
* Absolut förbjudet att lämna banan med sin motorcykel!
* Kör inte över er egna förmåga!
* Hjälp varandra vid behov!

Duellen, lördag kväll

Under kvällen fixar Andrimner (kocken) till en middag under ett stort Gästabud med mjöd och god mat från bland annat Särimner (grisen som äts varje kväll men som återuppstår). Denna kväll kan både Vikingar och Einhärjare (Vikingar som inte klarade dagens utmaning) äta tillsammans i Valhall, ”De fallna kämparnas hall”.
Under kvällen kan en Viking (gäller även en Einhärjare) utmana en annan som var bättre i dagens drabbning på duell! Duellen avgörs i närheten av Valhall och består av en kortare sträcka där de både startar samtidigt och först i mål går segrande ur kampen.
Vinner den som utmanade den bättre byter de båda startplats på söndagen men vinner den bättre vikingen striden så förlorar den sämre fem platser. Den som blir utmanad kan alltså inte tjäna något men behåller sin plats. En viking som utmanat någon kan inte själv bli utmanad.

Ingen riktig viking vägrar att anta en utmaning! Vägrar nån trots allt att anta utmaningen får denne starta sist på söndagen och kommer kallas Niding (fegis).

Regler för duellen:

* Utmana en Viking som är högst 10 placeringar framför dig.
* Vinner utmanad Viking behåller denne sin plats, den andra tappar 5 platser.
* Vinner utmanaren byter de plats med varandra!.
* Utmaningen sker vid Valhall där alla Vikingar skall närvara!
* Duellen körs på en kortare bana med flera hinder på.
* Duellpar startar samtidigt och först i mål gäller.
* Om utmanad Viking inte kommer till Duellen kallas denne för Niding och får starta sist på söndagen!

Söndagens huvudtävling

Klockan 11 ger sig den starkaste och snabbaste vikingen från lördagen ut på söndagens krigsstig, följd av de andra med tio sekunders mellanrum. Banan består av olika utmaningar där både list och hårt pannben behövs…

Mer info om banan och dess svårigheter kommer under våren men som vanligt är det minst fyra timmars krigande. Det kommer inte bli lätt så se till att komma väl förberedda!